Prószyński i S-ka
Stron: 352
Data wydania: 29.09.2020 r.
„Orzechy i pestki” to książka kucharska, ale bardzo nietypowa. Oprócz przepisów oraz instrukcji jak wybrać przechowywać orzechy znajdziemy w niej podróże, poznamy różne zakątki świata, trochę od kuchni, a trochę od strony kulturalnej. Lara Gessler zabiera czytelnika w magiczną podróż, a odwiedzając np. Indonezję czy Filipiny przybliża właściwości orzechów, które od pokoleń służą medycynie ludowej.
Książka wypełniona jest zdjęciami, więc nie tylko treści, ale i wizualna strona robi niesamowite wrażenie. Fotki potraw przybliżają, jak krok po kroku ma wyglądać każdy etap przygotowania, jak przechować dany produkt, choć nie oszukujmy się, one wyglądają tak obłędnie, że raczej zbyt długo nie poleżą. Przepisy są bardziej wyszukane, są takie zupełnie proste, więc myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Te podróżnicze, pokazują piękno miejsc, takich gdzie nie zagląda na co dzień przeciętny turysta.
„Orzechy i pestki” to barwna podróż przez świat pistacji, makadamii, pekan, kasztanów jadalnych czy swojskich pestek dyni oraz słonecznika. Polecam :)
Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Będzie mi miło jeżeli zostawisz komentarz :)